blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Flying Car / Repülő autó

Repülő autók

Azt, hogy a tervezők és különféle járműépítők fantáziája az egekben szállt régen is, mi sem bizonyítja jobban, mint azok a gondolatok, amelyekből születtek a repülő autók. Autók, amik repülni is tudtak, vagy repülők, amelyek autók is voltak. Valójában autónak és repülőnek se voltak túl jók, de azért tiszteletre méltó próbálkozások voltak.

Az első feljegyzett repülőautó, Henry Ford fejlesztés volt, sikertelenségét egy pilóta halála is igazolta.

Flying Car

1946-ig nyúlnak vissza Moulton Taylor által tervezett Aerocar-ok, amelyekből első prototípusok nem voltak igazán használhatóak. Négy készült belőlük, amelyekből az 1956-ban bemutatott már nagyobb sikereket könyvelhetett el.

Az Aerocar átépítése repülővé öt perc alatt megtörtént, majd 100 mph repülés után, sikeres leszállást követően, szárnyait behajtva és egy trailerre helyezve a közúton folytathatta útját, akár 95 km/h-val.

Flying Car Flying Car Flying Car

Flying Car Flying Car Flying Car

Flying Car Flying Car

Forrás: Gumiautó
Eredeti cikk: Flying Car / Repülő autó
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.