blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Elemzők: kivárnak a befektetők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,37 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel, 28 396,87 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 4,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

bét

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a részvénypiac szerdai forgalma, amely az októberi átlagos forgalomnak csupán mintegy a fele, azt mutatja, hogy a befektetők kivárnak, új impulzus nélküli kereskedés jellemzi a tőzsdét.

Az elemző úgy vélte, hogy a befektetők a kockázati tényezők miatt óvatosabbak, ilyen tényezőként említette az amerikai elnökválasztást, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatemelése, de akár a BÉT-en jegyzett cégek október végén várható gyorsjelentése is. Ez a fajta visszafogott kereskedés azonban a magyar mellett, a cseh és a lengyel piacokat is érinti – tette hozzá Kiss Mónika.

Az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvéből, amelyet a jegybank szerdán tett közzé, a befektetők azt a részt emelték ki, hogy az MNB kész újabb intézkedéseket bevetni, ha az infláció nem emelkedik megfelelően.

Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: este nyolc órakor hozzák nyilvánosságra a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, az elemző szerint a befektetők most erre várnak.
A Mol 30 forinttal, 0,17 százalékkal 17 580 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 49 forinttal, 0,66 százalékkal 7380 forintra csökkent, forgalmuk 1,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal 453 forintra esett, forgalma 246,4 millió forint volt.
A Richter-papírok árfolyama 3 forinttal, 0,05 százalékkal 5732 forintra gyengült, a részvények forgalma 420,7 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1832,67 ponton zárt szerdán, ez 17,63 pontos, 0,95 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

MTI

Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Elemzők: kivárnak a befektetők
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.