blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Emelkedésre számít a tőzsdén az elemző


A kedvezőbbé váló nemzetközi hangulat hatására emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.

Móró Tamás az MTI-nek elmondta: az európai piacok várhatóan erősödnek, és a magyar tőzsdén is lehet kisebb erősödésre számítani, különösebb egyedi mozgások nélkül.

bét

Kedden a kereskedés második felében az európai fordulat miatt már érkeztek vevők, ennek szerdán is lesz hatása – tette hozzá a szakértő.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 266,10 pontos, 1,29 százalékos emelkedéssel, 20 932,82 ponton zárt kedden, a részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt. A Mol 130 forinttal, 1,08 százalékkal 12 160 forintra erősödött, 3,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 146 forinttal, 2,74 százalékkal 5478 forintra nőtt, forgalma 4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 386 forintot ért, forgalma 119,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,34 százalékkal 4455 forintra emelkedett, forgalmuk 946,6 millió forintot ért el.

MTI


Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Emelkedésre számít a tőzsdén az elemző
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.