blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Enyhe emelkedésre számít az elemző

A nemzetközi piacokon uralkodó enyhe pozitív hangulat hatására kis mértékű emelkedésre számít az MTI-nek nyilatkozó elemző a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint hasonló mértékű emelkedés várható a vezető részvényeknél is, kivéve az OTP-t, ahol az elemző úgy véli, hogy a bankpapír árfolyama a kerekedés folyamán 6800 forint fölé emelkedhet. A forgalom alacsony lehet – tette hozzá.

bét

A hétvégi bejelentés szerint az Európai Bankhatóság (EBA) által végzett banki stresszteszt eredményei alapján az OTP Bank elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 2018 végén az alappálya mentén 14,6 százalék lenne, míg a stressz-szcenárió esetén 9,2 százalék, szemben a 2015. év végi, az irányadó európai rendelet átmeneti rendelkezéseit nem tartalmazó 12,9 százalékos CET1 értékével.

Móró Tamás kiemelte: a piacot a nap folyamán az Európából érkező beszerzésimenedzser-indexek mozgatják majd.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,30 pontos csökkenéssel, alig változott, 27 628,17 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt.

A Mol 130 forinttal, 0,74 százalékkal 17 445 forintra csökkent, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 96 forinttal, 1,44 százalékkal 6776 forintra erősödött, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 445 forintra esett, forgalma 736,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,84 százalékkal 5880 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

MTI

Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Enyhe emelkedésre számít az elemző
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.