blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Ha szoktál Wizz Air-rel repülni, akkor ezt mindenképp el kell olvasnod!

A történet ott kezdődik, hogy évente cca. 15-20 alkalommal repülök és úgy döntöttem, hogy megveszem a Wizz Privilege Pass szolgáltatást.
A szolgáltatás azt ígérte, hogy nagyobb lábhelyet kaphatok díjmentesen, nagyobb kézipoggyásszal utazhatok, Priority beszállásban részesülök, azaz előre engednek és nem kell sorban állnom, ezenkívül a jegy árát olcsóbban kapom, mint azok, akik ezeket a szolgáltatásokat nem vették igénybe.

Gyakorlatilag egyszer sem élveztem az elsőbbségi beszállás előnyeit.

Sok negatív tapasztalatom van a légitársaság szolgáltatásával kapcsolatban, mely főként még a talajon veszi el az ember kedvét az utazástól. A repülőn már semmi problémát nem szoktam tapasztalni.

Wizzair-káosz-hir.ma2
Nyáron a melegben, télen a hidegben várakoztatják az utasokat a Wizzair légitársaság alkalmazottai. Aki fizetett a gyors beszállásért, az is simán 1 órát álldogálhat a többiekkel, majd irány a hideg kültér, újabb 20 percre a gép előtt.

Magyarországról 3x repültem az elmúlt hónapokban Wizz Air-rel Tenerifére, majd vissza.
Minden esetben a gép tervezett indulása előtt 30-35 perccel már utolsó figyelmeztetéssel hívják az utasokat függetlenül attól, hogy késik-e a gép, vagy sem.
Persze jó messzire van a beléptető kapu a csomagellenőrzéstől így az ember gyorsan futásnak ered, mert tart attól, hogy lekési a gépet. Így jól megizzadva megérkezik egy újabb kapuhoz, ahol újra elkérik az okmányokat és a repülőjegyet.

Ettől a ponttól kb 3 percen át sétálni kell egy féltető alatt, ahol télen fúj a szél és hideg van, nyáron pedig iszonyatos a hőség. Persze itt nincs csomagszállító kocsi, ezért ha van két kézi csomagom, mert ugye megvettem ezt a szolgáltatást, akkor izzadtan, kabát le, táska fel a hátra és indulás a lépcsőn le a beton placcra és séta. Ha szakad az eső, akkor a cca. 3 perces séta közben le sem lehet rakni a poggyászokat, mert a víz folyik mindenhol a járdán.
A rövid testmozgás után elérkezünk a Wizz Air fémszerkezetes csarnokába, ahol megtalálható a Priority beszállás. Persze senki ne gondoljon semmi extrára. Cca. 25 fő volt a Priority sorban, de csak 10 embernek volt ülőhely.

Na itt jön az, amit én nem értek. Közli a földi személyzet, hogy kb 1 bő órát késik a gép.
Kérdezem én, hogy akkor miért kellett a kellemes és gyönyörű reptéri váróból kijönni ide a pusztába?
Erre nincs válasz, csak annyi, hogy más is ezt kérdezi, írjak panaszt, vagy hívjam a 06-90-es telefonszámot.

Tehát egy óra állva várakozás, a családosok kis gyermekei sírnak, türelmetlenek.
Egyszer csak kinyitják a kaput és az ember azt gondolná, hogy beszáll a repülőbe, de nem így van. Most jön még egy séta, mert egy kicsi mozgás senkinek sem árt, tudja jól a Wizz Air.
Újabb 2-3 perc cammogás után megérkezünk a géphez, amit még akkor tankolnak és töltik fel csomagokkal és pakolják be az ellátmányt, valamint takarítanak.

Most itt a hűvös, esős időben újabb 15-20 percet kell várni, mire elkezdődik a beszállás. Persze a 15 -17 kg-os összsúlyú csomagot már nem bírja az ember tartogatni, így hát kénytelen lerakni a betonra, ahol minden tiszta víz, így gondoskodva arról, hogy a táska mélyén elrakott laptop, iratok mind elázzanak.
Mikor a gépre felszállunk harmadszor is elkérik a repülőjegyet és a személyi igazolványt.
A korábbi repülésemkor a jegyem nem oda szólt, ahova becsekkoltam, így ugrott a kiválasztott hely is. De a légiutaskísérők megengedték, hogy mivel kifizettem a drága szolgáltatást egy évre, odaülhetek a vészkijárathoz, ami szabad volt. Persze a csekkoláskor ezeket a helyeket foglaltnak írta a rendszer.
A gép felszállása után semmi panasz, a személyzet kedves, a gép tiszta, talán ha a felszállás után lehetne gyorsabban ételt és italt kapni, azt díjaznák az utasok.

wizz_air

Többször jeleztem már a légiutaskísérőknek, hogy Teneriféről indulva nincs Priority sor, így nem lehet kihasználni a megvásárolt szolgáltatást. Erre azt a választ kapom rendszerint, hogy ezt ők is tudják, mert mások is panaszkodnak. Persze ez azon kisgyermekes családoknak nem egy kellemes dolog, akik azért vásárolják meg ezt a szolgáltatást, hogy a gyerekekkel, csomagokkal, babkocsival minél kevesebb sorban állással utazhassanak.

A Wizzairnek ez a táblája hiányzik a készletéből, de a pénzt beszedik a szolgáltatásért, utána annyit mondanak a dühös utasnak, hogy írjanak reklamációs levelet.
A Wizz Airnek az itt látható táblája hiányzik a készletéből, de a pénzt beszedik a szolgáltatásért, utána annyit mondanak a dühös utasnak, hogy írjanak reklamációs levelet.

Van egy kellemetlenebb sztorim is a Wizz Air-rel kapcsolatban, mely az elmúlt hét pénteken történt.
Megvásároltam a repjegyemet már két héttel korábban. Az indulás reggelén próbáltam az online check-int megoldani, de nem engedett bejelentkezni a Wizz Air rendszere. Amikor beengedett, az utasfelvétel menüben egy nagy üres oldalt lehetett látni. Ezzel jó darabig játszottam más-más gépen is kipróbálva, de nem sikerült az online utasfelvétel.
Addig szórakoztam ezzel ameddig meguntam és felhívtam a Wizz Air felnőtt vonalát a 06-90-es számon. Itt egy kedves férfi tájékoztatott, hogy már a gép indulása előtt vagyunk 3 órával és így potom 9000 ezer forint összegért a reptéren majd kinyomtatják a kollégái a jegyemet, más megoldásom nincs.
Ezen erősen felháborodtam, hiszen nem én voltam a hibás.

Mivel nem az indulással foglalkoztam, hanem a jegyemet szerettem volna nyomtatni, kicsit késve tudtam elindulni.
Már útközben újra felhívtam a Wizz Air 06-90-es emelt díjas telefonszámát és elmondtam a problémámat az ügyintézőnek. Ő közölte velem, hogy ne aggódjak, mert a gép indulása előtt 30 percig elkészítik a jegyemet a csomagfelvételnél 9000 forint felárért. Azt is mondta, hogy ha nem jön össze a 30 percen belüli érkezés, akkor keressem meg a Wizz Air pultját és megcsinálják ott a jegyemet és fel tudok szállni a gépre.

A 40. percnél léptem be a reptérre és azonnal a Wizz Air kapukhoz siettem, ahol egy Wizz Air alkalmazott közölte, hogy már bezárták a csomagfelvételt és így nem tud jegyet adni. Elmondtam, hogy az ügyfélszolgálat telefonon mit mondott. Megkérdeztem, hogy hol van a Wizz Air iroda, mert ott még segítséget fogok kapni.
Ekkor a Wizz Air alkalmazott rámutatott egy piros színű pultra. Mondom ez nem Wizz Air, mert még a szín sem stimmel.
Igen, igazam van azt mondta, valóban nincs Wizz Air pult a budapesti reptéren, de a földi kiszolgálást ez a cég látja el.
Odarohantam és közölték, hogy ők nem a Wizz Air és nem tudnak segíteni, mert a csomagfeladás már bezárt. De nagyon szívesen tudnak jegyet eladni a jövő hétre. Elmondtam, hogy üzleti tárgyalásra kell mennem és próbáljanak meg segíteni, mert fontos, hogy a gépen legyek.

Erre ők a 06-90-es telefonos ügyfélszolgálatot javasolták felhívni. Ezt tettem, de a kolléga a vonal végén annyit tudott hozzátenni, hogy írjak egy panaszlevelet. Elmondtam, hogy azzal nem jutok ki Tenerifére, próbáljon meg segíteni a gépre való feljutásban, de csak a panaszlevelet tudta ajánlani.
Így nem maradt hátra, mint visszautazni és új jegyet venni a hétfői járatra.
A panaszküldéshez még egy e-mail címet sem tud a Wizz Air biztosítani, csak a weboldalon található formot ajánlják, mely természetesen nem alkalmas arra, hogy igazolást kapjak arról, hogy panaszt tettem.

Minden beszélgetésem alkalmával elmondtam, hogy újságíró vagyok és a panaszomat el fogom juttatni az olvasóink felé, de ez sem volt ösztönző a légitársaság számára, hogy segítséget nyújtson.

A jelen cikket a Wizz Air járatán írom, úton Tenerife felé. Ma a gép nem késett szerencsére, csak egy 20 perces várakozás volt a gép előtt a pocsék esős időben, mert kiterelték az utasokat a fűtött csarnokból a hidegbe, melyet továbbra sem ért senki.

Ha neked is van repüléssel kapcsolatos élményed, küld el és megjelentetjük. (info@hir.ma)

Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Ha szoktál Wizz Air-rel repülni, akkor ezt mindenképp el kell olvasnod!
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.