blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Ingatlan tanácsadók fóruma: csökkent a fővárosban az üres irodák aránya

Az első negyedévben 11,3 százalékos volt a fővárosi piacon az üresen álló irodák aránya, ami 4,4 százalékponttal kisebb az előző év azonos időszakához képest és 0,8 százalékpontos csökkenés 2015 negyedik negyedévéhez képest – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) csütörtökön az MTI-vel.

Az első negyedévben egy új irodaházat, a Váci Greens B épületét adták át, amely 25 600 négyzetméterrel növelte a budapesti modern irodaállományt. Az új irodaház átadása révén a budapesti modern irodaállomány 664 ezer 580 négyzetméter saját tulajdonú és 2 millió 630 ezer 570 négyzetméter spekulatív – bérbeadásra szánt – irodaterületet foglal magában.

letöltés

A kihasználatlanság a dél-budai régióban a legjobb, mindössze 5,9 százalék, míg az agglomerációban a legrosszabb 29,8 százalékkal.

Az első negyedévben a kereslet 84 410 négyzetmétert tett ki, ami fele az előző negyedévinek.
A negyedév során összesen 212 bérleti tranzakció zárult le, az átlagos tranzakcióméret 398 négyzetméter volt.
A BIEF tagjai: a CBRE, a Colliers International, a Cushman & Wakefield, az Eston International, a JLL és a Robertson Hungary ingatlan tanácsadók.

Az adatok fővárosi irodapiac 90 százalékát reprezentálják.

MTI

Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Ingatlan tanácsadók fóruma: csökkent a fővárosban az üres irodák aránya
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.