blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Kibocsátói fórumon ismertette piacfejlesztési terveit a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden kibocsátói fórumot szervezett a tőzsdén jegyzett vállalatok számára, hogy megismertesse a piaci szereplőkkel fejlesztési terveit, a tőzsdei jelenléttel kapcsolatos legfontosabb jogi- és egyéb szabályváltozásokat, irányelveket – közölte a BÉT az MTI-vel.

Az összejövetelen a tőzsdei kibocsátók vezetői, befektetői kapcsolattartásért felelős munkatársai megismerkedhettek a BÉT új stratégiájával, a piaci visszaélésekről szóló MAD II és MAR irányelvekkel, valamint az európai auditreform-rendelet magyar vonatkozásaival.

BET logo

Szó volt többek között az auditbizottság létrehozásáról és feladatairól, a könyvvizsgálói cégrotáció bevezetéséről, átmeneti rendelkezéseiről, az IFRS beszámoló készítéséről valamint a könyvvizsgálattal kapcsolatos friss információkról.

A BÉT közleményében felidézi: a tőzsde év elején meghirdetett új stratégiájában célként tűzte ki a tőzsdei kibocsátóknak nyújtott szolgáltatásainak fejlesztését, bővítését.

A BÉT a kibocsátói szolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségi felmérés visszajelzései alapján a jövőben igyekszik még több célzott szolgáltatást nyújtani a kibocsátóknak.

A szolgáltatások köre kiterjed a szakmai és személyes kapcsolattartást elősegítő rendezvények, oktatási programok szervezésére, a tőzsde és a kibocsátók, valamint a többi piaci szereplő közötti véleménycsere és a személyes kapcsolatok építésének elősegítésére.

A BÉT 2015 novembere óta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) minősített, 77 százalékos tulajdonában van. A közlemény hangsúlyozza: a BÉT elkötelezett támogatója a tőkepiac fejlesztésének, amely közép és hosszú távon hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez.

MTI

Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Kibocsátói fórumon ismertette piacfejlesztési terveit a BÉT
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.