blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Kis emelkedést vár az elemző a tőzsdén


A nemzetközi piacokon érezhető enyhe optimizmus miatt kis mértékű emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Rövid Szabolcs az MTI-nek elmondta: pozitív hangulatú várakozások jellemzik az ázsiai és az európai piacokat is, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatemelésének várható kitolódása miatt. Az elemző szerint a nemzetközi piacok határozhatják meg a BUX mozgását is.

bét


A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14,32 pontos, 0,07 százalékos csökkenéssel, 21 890,82 ponton zárt szerdán, a részvénypiac forgalma 6,2 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 50 forinttal, 0,38 százalékkal, 13 145 forintra csökkent, 836,6 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 8 forinttal, 0,14 százalékkal, 5700 forintra esett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,77 százalékkal, 389 forintra gyengült, forgalma 407 millió forint volt. A Richter-papírok 48 forinttal, 1,05 százalékkal, 4638 forintra erősödtek, forgalmuk 2 milliárd forintot ért el.

MTI


Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Kis emelkedést vár az elemző a tőzsdén
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.