blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Kis esésre számít a tőzsdén az elemző

Kisebb csökkenésre számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn a pénteki esés után az MTI által megkérdezett elemző.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: piacmozgató belföldi hírek nem várhatók, a kereskedést a nemzetközi hangulat határozza meg.

BET logo

A szakértő hozzátette, hétfőn német makrogazdasági adatok mozgathatják az európai piacot, és ennek lehet hatása a hazai kereskedésre is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 262,86 pontos, 0,97 százalékos csökkenéssel, 26 747,09 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt. A Mol 195 forinttal, 1,16 százalékkal, 16 550 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 117 forinttal, 1,61 százalékkal, 7133 forintra esett, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,65 százalékkal, 468 forintra erősödött, forgalma 98,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 33 forinttal, 0,60 százalékkal, 5467 forintra gyengült, a részvények forgalma 770,6 millió forintot ért el.

MTI

Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Kis esésre számít a tőzsdén az elemző
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.