blognews.hu
Friss hírek a magyar blogok világából
Olvasd a mobilodon is

Mi a házasságról alkotott véleményünk?

Alig várjuk az esküvőnk napját, esetleg fegyverrel sem lehetne oltár elé kényszeríteni?horosMegszületés, iskola, munka, házasság, családalapítás, nyugdíj, temetés. Röviden így írható le az életút, amit a társadalom nagy része elvárna, de az emberek nem egyformák. Nem vágyik mindenki esküvőre, gyerekre, hanem inkább kiélvezné az élet adta lehetőségeket, míg más alig várja, hogy kimondhassa a boldogító igent, és gyereket nevelhessen.

Az, hogy hogyan állunk a házassághoz sok mindentől függ, például a hátterünktől, a személyiségünknek, de még a csillagjegyünknek is lehet beleszólása.

Kos: Rendkívül független, lázadó személyek vagyunk, de eljön az életünkben az a pont, ahol úgy érezzük, hogy eléggé kiéltük magunkat, és ideje családot alapítani. Ekkor jön el a megállapodás ideje, ám ezt senki sem siettetheti nálunk.

Ha ránk kényszerítik a házasságot, akkor az első viták, boldogtalan napok után csábítani kezd a hűtlenség. Jobb, ha kivárjuk, hogy lélekben felkészüljünk a házasságra. Amennyiben fiatalon, dacból, büszkeségből, esetleg hirtelen felindulásból ugrunk bele, akkor csak megbánás lesz a házasság vége.

Kosként vágyunk a biztos és hosszú távú kapcsolatra, a család ellen sincs ellenvetésünk, de muszáj megtalálnunk az igényeinknek megfelelő társat, ez a feladat pedig sok időnkbe kerülhet.

Bika: Szinte bármikor jöhet a házasság, mert készen állunk rá, hiszen gyerekként is arról álmodoztunk, hogy oltár elé állunk. Bikaként akár két év, hajmeresztőbb esetben két hónap, után igent mondunk a lánykérésre, vagy megkérjük a párunk kezét.

Szörnyen szerelmes típusként vágyunk a szerelemre, az elköteleződésre, az egyesülésre, és mindenre, amit a házasság jelent. A gyerekeket már csak bónusznak tekintjük, ugyanis szép nagy családra vágyunk. A párunkért, a családunkért bármire képesek vagyunk.

Ikrek: A házasságról kétféleképpen gondolkodunk. Az egyik énünk nagy esküvőre, boldog házasságra, az igazira vágyunk, tehát a tündérmesére. A másik énünk vadul tiltakozik a házasság ellen, hiszen nekünk élnünk kell, világot látni, szabadon járni-kelni, flörtölni, azt tenni, amit akarunk, és a mi időnket, életünket senki se ossza be!

Ilyen kettősség mellett nem egyszerű eldönteni, hogy valójában mit akarunk, ezért csak az idő segíthet rajtunk, már csak azért is, mert mindenképpen félünk az elköteleződéstől. Nem szabad siettetnünk a házasságot!

Előbb éljük ki magunkat, várjuk ki a megfelelő időt, és azt, hogy jöjjön valaki, aki annyira elbűvöl, hogy bármit megtennénk érte. Nálunk csak akkor működik a tartós, boldog házasság, ha megtaláltuk álmaink párját, aki megfelel az össze kritériumnak, ami bizony egyáltalán nem kevés.weddingRák: Házasság? Nem kérdés, hogy bármikor jöhet, hiszen létezni sem tudunk család, biztonság nélkül. Esetünkben a házasság gyakran gyerekkori vágy, ahogy az is, hogy az egész életünk olyan legyen, mint egy tündérmese.

Várjuk az igazit, aki fehér lovon lovagol be az életünkbe, majd elrabol, és jön a mesés ceremónia, az örökhűség, a családi idill, és a halálig tartó boldogság. Ebből már láthatjuk, hogy szeretünk álomvilágban élni, ám nem lesz könnyű megtalálni azt, aki beteljesíti a vágyainkat, reményeinket. Ha ez nem történik meg, akkor nagyot fogunk csalódni.

Rákként tele vagyunk szeretettel, szeretetéhséggel, amit a házassággal szeretnénk enyhíteni, ezért arra kell figyelnünk, hogy ne fojtsuk meg a párunkat, és a féltékenységet is féken kell tartanunk. Ahogy a házasság, úgy a gyerek is bármikor jöhet, mivel szerintünk ez a csomag része.

Oroszlán: Számunkra inkább presztízskérdés a házasság. Persze pusztán szerelemből is megházasodunk, de jellemzőbb, hogy egy bizonyos kor után vagy helyzetben már kötelező feladatnak tekintjük a házasságot, ám ehhez nem könnyű megtalálni azt a párt, aki képes megtartani.

Számunkra fontos, hogy fenntartsák az érdeklődésünket, úgymond elvárjuk, hogy a kedvesünk egy életen át szórakoztasson, mert csak így tud lekötni. Ahogy minden másban, úgy a házasságban is nagyon határozott, erős, céltudatos, gyakran irányítók vagyunk.

Ez alól csak az a kivétel, ha a nemünkhöz kapcsolódó szerepet akarjuk eljátszani. Feleségként gyenge, vezetésre vágyó nőnek mutathatjuk magunkat, míg férjként kiszolgálást és törődést várunk el a nejünktől. Mindezért könnyen előfordulhat, hogy későn házasodunk. Ha megtaláltuk az ideális párt, akkor érte és a családunkért bármit megteszünk.

Szűz: Nem könnyű minket megfogni, mert szeretjük szabadon tenni, amire csak vágyunk. Utáljuk, ha dirigálnak, vagy szabályokhoz, időponthoz kötnek. Mivel eleve karrieristák vagyunk, ezért nehezen fér bele még valaki az életünkbe.

Amikor úgy érezzük, hogy megtaláltuk az igényeinknek megfelelő párt, aki átment az összes tesztünkön, akkor hajlandóak vagyunk a házasságra, de csak akkor, ha az esküvő tökéletes keretet kap.

Érdemes ránk várni, ahogy a választottunk azt sem bánja meg, ha teljesíti a próbáinkat, mert egy egész életre tervezünk. Ha házasságra adjuk a fejünket, akkor azt maximálisan komolyan gondoljuk, és eleget teszünk a fogalmaknak.weddingsMérleg: Minket az égiek házasságra teremtettek, hiszen bármikor képesek vagyunk megházasodni, de csakis szerelemből, mert nekünk az érzések számítanak igazán. Látszólag fellángolásból kötelezzük el magunkat, mert kevesen tudják, hogy ebben rengeteg megfontolás van a részünkről.

Ha egy kicsit is kételkedünk magunkban, másokban, akkor nincs az az Isten, aki rá tudna venni, hogy oltár elé álljunk. A csillagjegyünkhöz hűen, nekünk mérlegelnünk kell a dolgokat.

Azt a férfit vagy nőt kell megtalálnunk, aki képes szinten tartani az érdeklődésünket, biztosítja a lelki és a testi szenvedélyt, valamint nagyon intelligens. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor hamar ráununk a párunkra. Ilyenkor szürkévé válnak a hétköznapjaink, ami esetünkben a halálnál is rosszabb.

Skorpió: A külvilág zárkózottnak, visszafogottnak, hidegvérűnek lát, de a párunk, aki kiállta a próbáinkat, tudja, hogy milyen szerelem, szenvedély lakózik bennünk, ugyanis benne megbízunk annyira, hogy ezt kimutassuk.

Nálunk jobb kivárni, hogy kikalandozzuk magunkat, éljünk, lázadjunk, flörtöljünk, mert csak ezt követően higgadunk le annyira, hogy szóba jöhessen a házasság. Ellenkező esetben unalmasnak, színtelenek éreznénk az életünket. A házasságunk lehet szeretetben, szexben és izgalmakban gazdag.

Nyilas: Az alaptermészetünk igényli a szabadságot, függetlenséget, lázadást, kalandozást, ezért ember legyen a talpán az, akinek sikerül megfognia annyira, hogy belemenjünk a házasságba. Aki ezt megpróbálja kikényszeríteni belőlünk, az le is mondhat rólunk, mert kézzel-lábbal fogunk tiltakozni.

Nálunk nagyon komolyan ki kell várni, hogy hajlandóak legyünk a házasságra, ám nem biztos, hogy ez a pillanat valaha elérkezik. Minket hagyni kell élni. Ha valaki elég türelmes hozzánk, nem vár el tőlünk semmit, és hagyja, hogy továbbra is vidám, pörgős, izgalmas életet élhessünk, akkor előfordulhat, hogy mi cibáljuk el a házasságkötő terembe az illetőt.600-01029760Bak: Erős, független emberként jobban szeretjük, ha mások magányos farkasnak látnak, ám önmagunknak bevallhatjuk, hogy vágyunk egy társra, aki támogat, és mindig mellettünk van. Esetünkben nem könnyű a párkapcsolat, mert nehezen kezdeményezünk, nyílunk meg.

Ha ez megoldódik, még akkor is hosszú éveknek kell eltelniük ahhoz, hogy a választottunk maximálisan bebizonyítsa, hogy csakis minket akar, mert Bakként csak egy igazán biztonságos kapcsolat képes oltár elé vinni.

Amikor a kedvesünk kiállt minden próbát, akkor szívesen összekötjük vele az életünket. Ekkor tökéletes esküvőre vágyunk, hiszen mi komolyan örök hűséget fogadunk. Innentől kezdve a család lesz a mindenünk, amihez az anyagi biztonság is hozzátartózik.

Vízöntő: Szeretjük a szabad, kalandos életet, de hajlandóak vagyunk szerelemből, egészen fiatalon megházasodni. A leendő férjünk, feleségünk gyakran a baráti társaságunkból kerül ki, vagy már régebb óta ismerjük, ugyanis számunkra fontos a biztonságérzet.

Ha nem ez a helyzet, akkor a partnerünknek sok türelemre és kitartásra lesz szüksége ahhoz, hogy meghódítson annyira, hogy hozzámenjünk, mert ebben az esetben félünk, hogy az elköteleződéssel unalmassá, színtelenné változik az életünk.

Amennyiben a kedvesünk nem erősködik, hanem elegendő teret ad, az élet pedig vele is izgalmas, akkor előfordulhat, hogy mi magunk vetjük fel a házasság ötletét. Vízöntőként elég szeszélyesek vagyunk, ezért az egyik pillanatban még bújni szeretnénk, de a másikban már véresre karmolnánk a párunkat.marryHalak: A házasság egyfajta lételemünk. Szeretjük azt érezni, hogy kellünk valakinek, hozzátartozunk valakihez, ezért csak a házasságban érezzük leginkább biztonságban magunkat. Ebből következik, hogy fontos, hogy szenvedélyből, az igaz szerelmünkhöz menjünk hozzá.

Tudni kell rólunk, hogy hajlamosak vagyunk feláldozni magunkat egy kapcsolatért, emiatt olyan viszonyba is belevethetjük magunkat, amelyből hiányzik a boldogság. Ha nem akarjuk, hogy mi vagy a párunk egy egész életen át szenvedjen, titokban depressziós legyen, akkor ki kell várnunk az igazit.

(Forrás: noiportal.hu)

Forrás: Hir.ma
Eredeti cikk: Mi a házasságról alkotott véleményünk?
Hasonló cikkek
Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.